Започна подмяната на водопровода по ул. "Венелин" в Дупница

Снимки: Община Дупница
ВиК-Дупница започна подмяната на водопровода по ул. "Венелин" от днес.
 
Да видят как стартират изкопните дейности, на място бяха и Управителят на водното дружество илия Илиев и кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Почти 1 километър 50-годишен водопровод ще бъде изцяло подменен в следващите седмици.
 
От ВиК са поставили обозначителни табели и преминаването на МПС-та по улицата не е затруднено. "Това е най-дългият участък, по който ако минете, буквално през 10 метра сме разкопавали заради проблеми с водопровода. С подмяната му, се надявам да "забравят" нашите аварийни групи за съществуването на тази улица", лаконичен бе Илиев.
 
Инж. Чимев направи проверка и на изкопните дейности, свързани с подмяната на канализацията и по една от "емблематичните" улици "Велико Търново", която бе като след бомбардировки.
 
Освен канал, там ще бъде също изцяло подменен водопровода, след което изградени тротоари и положен нов асфалт.
 
"Няма да скрия, че съм доволен от факта, че живущите по тази улица, с които днес разговарях приемат положително дейностите и най-вече с разбиране подхождат към дискомфорта.
 
Има някои забележки по работата, но служителите от Общината и строителния надзор, които съблюдават за работата, ще се заемат с отстраняването им", коментира инж. Чимев. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK