Започна петото юбилейно издание на театрално-танцовия фестивал „Талантино“

Снимки: Община Благоевград

За пета поредна година бе поставено началото на един от най-обичаните театрални фестивали - „Талантино”, който представя школи от цялата страна именно в Благоевград. 

В ролята на жури и в тазгодишното издание влизат актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев. 

Първото представление на фестивала беше от арт асоциация "Водолей“ от град София с "Ние, врабчетата“ по Йордан Радичков. В първия ден на фестивал „Талантино“ пред благоевградската публика бяха изиграни още "Бяла приказка“ по Валери Петров и „Антигона“ по Софокъл.

С "Кавказкият тебеширен кръг“ по Брехт на арт асоциация "Водолей“ се закри първият театрално-танцов фестивален ден.

„Талантино“ продължава и днес с театрална школа към ЦЛТРДБ-Благоевград от 12:00 часа. Ще бъде представен „Аладин и вълшебната лампа“ на театрална школа към НЧ „Св. Климен Охридски“ от град Симитли с начален час 16:00.

Във втория ден децата таланти ще покажат и постановката "Ботушките на Дядо Коледа“, представена от МТШ "Зад кулисите“ – София. Те ще стартират в 18:00 часа, а в 19:30 часа артистите от Младежки театър "Приятели“ към Младежки дом - Пазарджик ще се въплътят в "Мечка“ от А. П. Чехов. 

Подготвената програма е богата и обещава добри емоции. Децата артисти ще показват своя талант и професионализъм в различни сцени, произведения и жанрове. Фестивалът продължава до 24 юни /събота/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK