Сарафов: В кабинета на Стоицов са намерени хиляди левове и незаконен пистолет

Снимка: Infomreja.bg

След зрелищната акция в КАТ-Благоевград, днес и задържането на шефа – Данаил Стоицов, Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба съобщи:

Предметът на разследването е престъпление по служба и корупционни престъпления на шефа на КАТ-Благоевград. Делото е образувано по сигнал на вътрешна сигурност и днешните процесулано-следствени действия бяха извършени съвместно от следователи от Националната следствена служба, прокурори от Окръжна прокуратура - Благоевград, подпомагани от служители на „Вътрешна сигурност“ към МВР.

До момента сме извършили 15 разпита на свидетели, показанията, които подкрепят първоначалната наша обвинителна теза.

Извършени са претърсвания в 13 помещения, офиси, служебни помещения на КАТ - Благоевград, и домове. Огледани са и претърсени 6 автомобила.

Иззети са многобройни веществени доказателства, сред които е и незаконно притежаван боен пистолет, боеприпаси към него, мобилни телефони и компютри.

Сарафов каза, че има и иззети пари, така че може да се повдигне и обвинение за подкуп.

Парите са намерени в служебния кабинет на шефа на КАТ. Пистолетът също е намерен в този кабинет (без надлежно разрешително). Зависи от гледната точка, за някой милионер може би взетите пари не са много, но за някой пенсионер са много“, коментира още Сарафов.

Намерени са няколко хиляди лева.

Процесуално-следствени действия продължават и към момента, екипите са по места. "Аз също идвам от едно от местата, което претърсваме", каза Сарафов.

Групата е наблюдавана от няколко месеца, но не беше изяснено колко човека са задържани.

„Към момента има няколко човека задържани по закона за МВР, но това не са лица, които за задържани по досъдебното производство. Т. е. дали ще има някои с процесуална мярка за 72 часа ще зависи от прокуратурата и ще се реши в края на днешния ден или утре.“

По-рано днес стана ясно, че сред задържаните са Бойко Шарков и Никола Доганджийски. Домът на Догандцийски бе претърсен изцяло.

При акцията в КАТ са проверени и жени, работещи в администрацията, което официално не бе потвърдено от Сарафов.

Днешното разследване продължи повече от 3 часа като с белезници бе изведен от сградата на КАТ Данаил Стоицов. Той каза: „Не се чувствам виновен, няма какво да кажа“.

Служителите на КАТ и самият директор са разследвани за схема за закупуване на селектирани регистрационни табели. Тарифата е около 100 лв. за номер.

Сигналът е подаден преди време от граждани, които са алармирали местна медия.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО, клип 1

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО, клип 2

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK