Британският "Индипендънт": Беър Грилс може да бъде глобен от български служители, след като е убил и сварил жаба

Снимка: "Индипендънт"

Беър Грилс може да бъде глобен от български служители, след като е убил жаба и я е сварил в пещ за къмпинг за телевизионното си предаване.

Това пише преди час британският вестник "Индипендънт".

Британският авантюрист и денс звездата Дерек Хау са наблюдавали за да сготвят земноводното, а преди това преплували езеро в Национален парк "Рила" през епизод, който е заснет през юни 2017 г.

Министерството на околната среда и водите на страната заяви, че екипът на продукцията е нарушил редица правила, докато снима в района, включително плуване в защитено езеро и лов и убиване на животно.

Министерството заяви, че ще бъдат наложени глоби след разследването, но все още не е ясно кой ще бъде отговорен за нарушенията.

Българска продуцентска компания, участваща в заснемането, може да бъде глобена от 1000 до 10 000 лв. (Между 450 и 4450 паунда), докато Грилс и г-н Хау биха могли да бъдат ударени с лични глоби от 500 до 5000 лв. (Между £ 225 и £ 2,250) според българската информационна агенция БТА .

Грилс, бивш член на Специалната въздушна служба на британските въоръжени сили (SAS) и настоящ главен скаут в Асоциацията на скаутите, започна да представя телевизионни предавания за уменията за оцеляване на открито в средата на Ноути.

През 2016 г. водещият бе осъден от благотворителни организации за животни, след като обитателите на остров с Беър Грилс убиха и изядоха крокодил. Противоречивият епизод видя, че Звездата на Челси Оли Лок скочи на гърба на животното и го промуши във врата му.

Състезателите също бяха видели как убиват свине и пуйки като част от предизвикателствата на оцеляването на шоуто.

Сър Дейвид Атънбъро критикува Грилс миналия месец за убийството на животни само с цел снимане. 

Българският министър на околната среда Нено Димов поръча разследване на инцидента през 2017 г., след като някой е привлякъл вниманието на своя отдел към епизода.

Национален парк "Рила" е в Югозападна България и е най-голямата защитена територия на страната, включваща Рилската планинска верига и редица ледникови езера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK