5 анулирани работи на втората матура в Пиринско, заловиха двама с пищови и трима с GSM-и

Снимка: Вестник "Новинар"

5 са анулираните работи на втората задължителна матура в Пиринско, съобщи за ИНФОМРЕЖА началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов.

Двама гимназисти - от ПМГ "Акад. Сергей Корольов" - Благоевград и НПГ "Димитър Талев" - Гоце Делчев, са хванати да преписват от пищови.

Квесторите са установили да ползват нелегално мобилните си телефони трима зрелостници - от ЗПГ "Климент Тимирязев" - Сандански, ПГИТ "Проф. д-р Асен Златаров" - Петрич и ПГ по МСС "Пейо Яворов" - Гоце Делчев.

На първия задължителен държавен зрелостен изпит в региона бяха анулирани работите на 7 абитуриенти - двама от Разлог, двама от Гоце Делчев и по един от Петрич, Якоруда и с. Абланица, община Хаджидимово.  

На днешната матура по избор между 12 предмета се явиха 2 443-ма зрелостници от Пиринско. 

И тази година най-предпочитана се оказа географията, избрана от 973-ма гимназисти. Биологията е вторият най-желан предмет. По него писаха 840 абитуриенти.

Английски език са избрали 385 зрелостници, математика - 155, философски цикъл - 117, история и цивилизация - 61. Между 20 и 30 са дванадесетокласниците, които са се явили на матура по останалите чужди езици. 

Само 3-ма са избрали испанския език. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK