Започна геодезичното заснемане за подлеза към квартал „Грамада“

снимка: infomreja.bg, архив

Започна работното проектиране и проучванията за изграждането на подлеза, който ще свърже бул. „Св. Димитър Солунски“ с близо 10-хилядния благоевградския квартал „Грамада“. Това е една от най-конфликтните точки в областния център на Пиринско, защото през ж.п. прелеза тук ежедневно минават стотици пешеходци и над 1000 автомобила.

Изграждането на съоръжението е един от акцентите в програмата на кмета Камбитов през следващите месеци и бе посрещнато с огромно удовлетворение от хилядите грамаждани. Особено гореща подкрепа получи в средите на младите майки, които ежедневно се притесняват за безопасността на своите деца при пресичането на ж.п. линията.

Според общинските специалисти прокарването на подлез под ж.п. линията не само ще подобри безопасността на движението в района, но и ще оптимизира автомобилния трафик, който се накъсва от честото пускане на бариерите за преминаване на един или друг влак.

В момента се правят геоложки проучвания и геодезическо заснемане  на района, които ще помогнат на проектантите и инженерите да изберат най-добрия подход при изграждането на съоръжението. Важен аспект при работата на експертите е използването на метод, който да не налага спирането на жп движението по прелеза.

В рамките на подготовката ще бъде изготвено предпроектно предложение, предоставящо конкретни технически параметри на новата транспортна отсечка. Очаква се началният етап от работата по проекта да приключи до края на годината.

 

КОМЕНТАРИ

Бай Пешо10:43 - 06.11.2013
Браво! Дано стане скоро,че ми писна от 50 години да вися на тази бариера.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK