Конкурсът „Дърво с корен“ отново търси най-забележителното българско дърво

Снимка: bepf-bg

Срокът за подаване на снимки и истории на любими дървета е до 6 септември 2019 г.

За поредна година фондация „ЕкоОбщност“ започва набирането на номинации за любими дървета, оставили в паметта неизличим спомен, свързан с лични преживявания, местни предания или национални исторически моменти.

Както и досега, конкурсът е отворен за всички, които имат отношение към красотата на заобикалящата ни природа и нейното присъствие в живота ни.

Те могат да изпращат своите предложения за дървета от цялата страна, които впечатляват с осанката и историята си, за да достигне и остане споменът за тях у повече хора.

Традиционно участниците в конкурса се състезават в няколко категории: „Дърво с корен“, „Млад природолюбител”, „Вековните дървета говорят”, „Изборът на експертите“.

Дървото победител ще бъде избрано сред отличените от журито финалисти чрез онлайн гласуване през есента и ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината”.

Срокът за подаване на снимки и истории на любими дървета е до 6 септември 2019 г., а условията за участие са подробно описани в сайта на Фондацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK