След повече от половин век Стара Кресна ще има чисто нов водопровод

Снимки: Община Кресна

Ще има и нов асфалт в селото

След повече от половин век Стара Кресна ще има чисто нов водопровод.

Днес бе даден старт на изграждането на изцяло новата ВиК мрежа на Стара Кресна. Жителите на селото, дало на българската история Кресненската епопея от 1878 г., се събраха на площата, където в присъствието на кмета на община Кресна, Николай Георгиев, председателят на общинскя съвет, Мая Божинова, заместник-кметове, кметският наместник на селото, Павел Паскалев и архиерейския наместник на Санданска околия, прот. Георги Танчев, бе отслужен празничен водосвет.

Веднага след това, под аплодисментите на присъстващите и възгласи "Браво", кметът Георгиев направи първата копка на новия водопровод и мощно разби бутилка шампанско в кофата на очакващия да започне работа багер.

След 70 години на очакване, жителите на Стара Кресна ще забравят за неволите с водата и още тази година ще се радват на своята нова придобивка!

"Щастлив съм, че в моя втори мандат успяваме да разрешим един огромен проблем за жителите на село Стара Кресна, а ако трябва да съм искрен докрай и за община Кресна. С осигуреното финансиране в размер на 1 621 786 лева, заедно с изграждането на ВиК ще се построи и нов резервоар, а жителите на селото ще забравят за водния режим", каза развълнуваният Николай Георгиев.

"Разбира се, предвидени са и средства за асфалтиране, за да не остане работата по изграждане на водопроводната мрежа на селото свършена наполовина", продължи той.

Ремонтът на ВиК мрежата на Стара Кресна е реалност, благодарение на изготвения от община Кресна проект, който беше финансиран в края на миналата година от Министерски съвет. Целевите средства ще бъдат инвестирани изцяло в реконструкция на водопроводна мрежа, строителство на нов резервоар и асфалтиране в село Стара Кресна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK