Група ученици и учители от Италия и Македония на посещение в обувна фабрика в Хаджидимово

Снимки: СУ "Никола Вапцаров"

Група ученици и учители от Италия и Македония тази седмица са гости на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово. Училището е домакин на работна среща по Програма „Еразъм +“, Проект „Ефектът на пеперудата“.

Във вторник като част от дейностите на работната среща координаторът на проекта Заприна Глушкова заведе европейските партньори на посещение в обувната фабрика „Джампи“ ООД - Хаджидимово.

Срещата бе предварително уговорена с двамата съдружници Андрей Симеонов и Джампаоло Зуанети. Те и работещите във фабриката посрещнаха малките си гости много топло, разведоха ги из фабриката, показаха им производството, с което се занимават, и ги запознаха с историята на създаване на фабриката.

След обиколката двамата собственици Симеонов и Зуанети поканиха гостите в кафето на фабриката на скромна почерпка. Италианският съдружник Джампаоло Зунети беше изключително доволен от факта, че техни гости са именно деца и учители от Италия и Македония.

На изпроводяк той подари на гостите по чифт спортни обувки, което бе отчетено като исключитело любезен жест, а вечерта децата бяха поканени на официална вечеря в прекрасен ресторант в Гоце Делчев, където опознаването и приятните разговоли продължиха.

„Това бе едновременно и делова, и празнична вечер, която достави удоволствие на всички ни“, коментира координаторът на проекта, учителката от гимназията в Хаджидимово, Заприна Глушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK