Икономов преди шествието: Всички ние обичаме Пирин!

Снимка: Infomreja.bg

Часове преди шествието, което банскалии ще проведат в София, кметът на курорта Георги Икономов направи изявление: 

Само за 15 години един зимен курорт в Югоизточна Европа уверено зае мястото на един от най-предпочитаните ски центрове на нашия континент. Всичко това не дойде даром, но Банско съумя да развие своя потенциал – градът спечели хиляди сърца с автентичната си атмосфера, традиции, кухня и гостоприемство, с културната си и историческа идентичност и разбира се със своята модерна ски зона! Освен присъствието на курорта във всички престижни класации за ски дестинации, градът получи титлата Европейски град на спорта за 2017 година. Още едно признание за политиката ни в подкрепа на спорта, здравословния начин на живот в хармония с природата.

Ето защо Банско получи подкрепата на Правителството за промяна на Плана на управление на НП „Пирин”, така че в тази нищожна зона от планината, предоставена за туризъм, да бъде изградена втора кабинкова линия – алтернативен и най-щадящ природата метод на придвижване. Ние сме доказали, че умеем да развиваме туризъм в съответствие с правилата и спазвайки българското и европейското законодателство. Ние сме доказали, че умеем да се грижим за нашата планина, в която сме родени, живеем и работим! Ето защо, напълно естествена е подкрепата на кметовете от Благоевградския регион, на жителите на Пиринския край, на големите браншови организации, на истинските екологични организации “Екогласност” и партия “На Зелените”, на студентската общност, на спортната общност, на всички, които истински обичат планината и ските и здравословния начин на живот.

Всички ние обичаме Пирин! Всички ние обичаме България! 
Всички ние искаме искаме да караме ски в България! 
Всички ние искаме в нашата страна да има български инвестиции, създаващи реални работни места за българи. Затова днес, в 18 ч. в София, всички ние отново ще заявим своето право на живот и развитие.

Кметът още веднъж покани желаещите да се присъединят на шествието тази вечер, което започва от бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK