Провериха пожарната безопасност в 30 храма в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

За големия християнски празник Възкресение Христово се събират много хора в църковните храмове, палят се свещи, с това се повишава рискът от възникване на пожари.

За да не се помрачава празникът и за да се предотврати възникването на пожари, служители на РДПБЗН – Кюстендил, извършика проверки в 30 обекта в Кюстендилска област, в които ще има празнични богослужения.

Навсякъде обектите са осигурени с пожаротехнически средства за първоначално гасене на пожари; пътищата за евакуация са проходими и чисти от горими материали и оборудване; крайните евакуационни изходи са в изправно състояние; електрическите инсталации са в изправно техническо състояние.

На църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари в църковните обекти.

РДПБЗН призовава гражданите за повишено внимание и за спазването на основните правила за пожарна безопасност:

Поставяйте горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки; когато излизате от вкъщи, се убедете, че не сте оставили горящи свещи; мислете за своята безопасност и тази на хората около вас, пазете косата и дрехите, когато палите или пренасяте свещ; не изхвърляйте безразборно горящи свещи и клечки кибрит; при инцидент, запазете самообладание и без блъскане се насочете към изходите.

При евакуация следвайте указанията на персонала и на пристигналите пожарни екипи.

По време на Великденските празници е осигурено дежурство от служители на РДПБЗН в големите църковните храмове.

При инцидент звънете на телефон 112!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK