Запечатаха бензиностанция в София

Снимка: МВР

Устройство с дистанционно управление и черна кутия са открити при проверка на бензиностанция в София. Чрез такива устройства обичайно се манипулират данните за продажби, подавани към Национална агенция за приходите, като по този начин се избягва плащането на ДДС. Проверяващите са установили и отрицателни стойности при отчитането на броячите на колонките, което значи, че продаденото гориво е в пъти по-малко от отчетеното през предния месец, което е практически невъзможно.

Обектът е запечатан от инспектори на столичната НАП. Служители на СДВР са иззели по надлежния ред намерените устройства, както и всички налични фирмени документи. 

Акцията е реализирана по инициатива на Агенция „Митници“, съвместно с териториална дирекция на НАП София, Столична дирекция на вътрешните работи, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Български институт по метрология. Действията се координират от Междуведомствения център в ГД „Борба с организираната престъпност“ за пресичане на престъпни практики, използвани от търговците при разпространението и търговията с течни горива (избягване плащането на ДДС и продажбата на гориво, което не отговаря на утвърдените стандарти).

По случая е образувано досъдебно производство, работата по него продължава от служители на столичното Осмо РУ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK