Водолази търсят Янек Миланов в язовир „Дяково“

Снимка: Infomreja.bg

Той е в неизвестност от 31-ви юли, когато се качва в джипа на Васил Капланов

Водолази претърсват язовир „Дяково“ край Дупница. С две лодки те търсят някакви следи от безследно изчезналия Янек Миланов. Той е в неизвестност от 4 месеца. За последно е видян на 31-ви юли, когато се качва в колата на Васил Капланов. На място има линейка, както и служители на МВР, предаде репортер на ИНФОМРЕЖА от място на издирвателните действния.

43-годишният Янек Миланов е в неизвестност от 31-ви юли. На няколко пъти бяха организирани мащабни акции, претърсваха се полетата в района на Дупнишко, участваха над 100 служители на МВР, включи се и конна полиция, следови кучета, но следа от Янек нямаше.

По случая "Янек" главният прокурор Иван Гешев посети Дупница два пъти, за да се запознае как върви разследването.

"Поел съм ангажимент към брата на Янек – Марио. Ще следя лично този случай, това дело ще се наблюдава колкото е нужно. Знам, че на местно ниво има липса на доверие и страх. Не мога да реша всички проблеми, но за този съм се ангажирал и ще се постарая местните зависимости да приключат", коментира тогава Гешев.

По-късно стана ясно, че се прави проверка на Районното управление на полицията в Дупница, както и на Районната прокуратура в града. Резултати към този момент от проверките няма, поне не са оповестени. А това не остана незабелязано от дупничани, които на два пъти излизаха на протест пред полицейското управление в Дупница, с искане за оставка на полицейския шеф Борислав Динев. Обвиненията срещу него от страна на местните е, че има забавяне в издирвателните действия от страна на полицията.

Успоредно с това бяха проверявани и много обекти и заведения, свързани с бизнеса на обвиняемия Васил Капланов, сочен за гард на братя Галеви.

"Няма да се откажем, ще работим колко трябва, ще влагаме кадри и ресурси, за да можем да си свършим работата по отношение на това лице Капланов. Ще проверим всичко от „студените досиета“ на Капланов, а причините са много", посочи Гешев при последната си визита в Дупница. 

А срещу Капланов вече се водят две дела – едното за открито голямо количество боеприпаси, за което му е наложена парична гаранция в размер на 2000 лв., както и за закана за убийство, отправена срещу дупничанина Димитър Недев. По отношение на последното деяние на Каплата е наложена мярка постоянен арест, която е окончателна и не подлежи на обжалване.

А само преди броени дни под ударите на закона попадна и Капланов – Младши. Тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на 20-годишния Никола Капланов. Той е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ - лек автомобил „Пежо 208”, собственост на безследно изчезналия Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума – престъпление по чл. 216, ал.1 от НК. Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв.

Така в момента баща Капланов е в ареста, а синът на свобода. Името на Васил обаче се свързва с изчезването на Янек, който за последно се качва в джипа на Каплата и изчезва. Конфликтът между двамата пък възниква месеци по-рано и то заради любовна връзка на Янек със съпругата на Капланов – Петя.

Издирването на Янек Миланов ще продължи и през утрешния ден.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK