Запасното войнство в Гоце Делчев има богат организационен живот

Снимка: Infomreja.bg

Наскоро в Гоце Делчев се състоя отчетно-изборно събрание на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от  запаса и резерва. 

В Организацията към момента членуват 173 запасни сержанти и офицери. Те се включват активно в честването на национални и местни исторически събития, в освещаването на бойните знамена на Йордановден, в отбелязването на годишнини на различните видове въоръжени сили в Българската армия.

Гордост за гоцеделчевските бивши офицери и сержанти е първото място на техния отбор в състезанието по стрелба с пистолет, проведено по случай празниците на Сухопътните войски. Достойно е и второто място в индивидуалното класиране, заето от о.з. майор Страшимиров.

Група от Организацията е взела участие в Първия национален събор на запасното войнство, проведен в Казанлък.

Бивши военнослужещи са помогнали за изграждането на мемориалния комплекс, открит по случай 85 - годишнината от създаването на 28-и мотострелкови полк в Неврокоп.

Отдавна е утвърдена традицията около 6-и май – празникът на Българската армия, членовете на Организацията и техните семейства да провеждат екскурзия в страната или чужбина. Тази традиция е спазена и миналата година с посещение на градове в Република Албания.

Приятни спомени е оставило и гостуването в Гоце Делчев на сродната организация от  град Смолян.

На събранието бившите офицери и сержанти изразиха готовност за още по-разнообразна съвместна дейност през настоящата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK