Запалиха олимпийския огън в Благоевград

снимки: infomreja.bg

Капитанът на хандбален отбор "Интер Академик" Адриан Зинков запали символично олимпийския огън в Благоевград. Така бе даден стартът на традиционното факелно бягане около езерото в парк "Бачиново".

В почетната обиколка се включиха над 50 студенти и преподаватели от специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание” в ЮЗУ „Неофит Рилски”, състезатели от УСК "Академик", както и деца от спортните клубове в Благоевград.

Факелното бягане е по повод Международния олимпийски ден – 23 юни, а честването тази година организират Община Благоевград, Университетски спортен клуб „Академик” и Обединен детски комплекс.

Всички участници в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от Българския олимпийски комитет, и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет  Жак Рок. 

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с решение на Международния олимпийски комитет / МОК /. От 1989 г. за популяризиране на масовия спорт на този ден се организират състезания по бягане.

В Благоевград тази дата се отбелязва от 1995 г.

Миналата година честта да запали олимпийския огън се падна на Мария Христова - вратар на националния отбор по хокей на трева и на УСК "Академик".

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

2311:43 - 23.06.2012
От къде я изкопахте тази факла бе хора!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK