Запалиха 10 коли за 3 часа в столичен квартал

снимка: infomreja.bg, архив

10 автомобила изгоряха снощи в столичния квартал "Младост", съобщиха от МВР. Няма пострадали хора. По данни на БНР и БГНЕС обаче засегнатите от пламъците коли са 13. Късно снощи е получен сигнал след 22 ч., че в "Младост 3" срещу бл. 321 горят три автомобила - БМВ, Ситроен "Саксо" и Рено "Меган". Полицейският екип установил частично обгаряне на колите по предната им част.

Живеещите в блока и в района се събудили от гърмежи, предизвикани от пламъците, обхванали колите, съобщи БГНЕС. Хората повикали пожарна, а когато тя пристигнала излезли, за да помогнат за по-бързото потушаване на пожарите. Гасили колите около половин час. По думите на живеещите в квартала, районът бил спокоен, никога преди не са се случвали такива инциденти. В блока живеят предимно военни. Една от запалените коли е лизингова, а другата е служебна.

По-късно - към 23.35 ч., е получен втори сигнал, че горят още 3 автомобила срещу блок 319 – Форд "Фокус", "Мерцедес" и "Тойота". Частично изгорял е фордът, напълно са изгорели мерцедесът и тойотата.

В 0.45 ч. е получен трети сигнал за опожарени коли на паркинга между блоковете 219 и 220 в кв. "Младост" 2 – Фиат "Пунто", Шкода "Октавия", джип "Волво" и Опел "Астра". По думите на собственика на джипа Любомир Чолаков, той не е получавал никакви заплахи и няма обяснение защо се е случило това снощи, но според него палежът е умишлен. "Напоследък започнаха да се палят много луксозни коли в квартала", каза Чолаков.

Димитър Павлов, който също живее в "Младост" 2, съобщи, че освен запалени коли, снощи са били и срязани с нож гуми на автомобили, имало е и коли със счупени стъкла. Слушател пък разказа пред Дарик радио, че колите били заливани със специален разтвор около акумулаторите, преди да пламнат. От огъня са пострадали не само „набелязаните” автомобили, но и паркирани до тях коли.

Нито един от собствениците на запалените коли не е криминално проявен, предаде БНР. Към момента не е установена връзка между тях. По случаите работи екип на Седмо районно управление на полицията. Екипи на пожарната са се отзовали и на трите места.

През април 2009 г. бяха запалени 10 коли в три столични квартала за нощ. Пред бл. 50 в кв. “Младост 1” изгоряха пет коли, в кв. “Слатина” - три автомобила , а още две возила бяха запалени в кв. “Модерно предградие”. /dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

ххх15:56 - 30.11.2011
ДАЛИ НЕ ИМ Е ИЗТЕКЛА ЗАСТРАХОВКАТА
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK