Нови потърпевши от измамата с бързите кредити на Христина Дамянова проговориха, стигна се и до публичен бой

Гюлфие Тахирова и Христина Дамянова в бойна схватка в центъра на Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg

Сагата с измамените хора да теглят бързи кредити от почти всички кредитни къщи в Гоце Делчев продължава.

Нови потърпевши днес поискаха да говорят пред ИНФОМРЕЖА с надежда Главна прокуратура, МВР, НАП и всички компетентни институции в държавата да се самосезират, да извършат проверки в кредитните къщи в Гоце Делчев и да установят виреещата се вече от половин година измамна схема, в която според твърденията на многото потърпевши ведно с Христина Дамянова са участвали и служители от самите къщи.

Така, днес в полето на гърменското село Дъбница се събраха и поискаха среща с медиите още потърпевши, които са теглили бързи кредити и са предавали изтеглените суми на Дамянова.

Разбрала за срещата на хората с медиите, Дамянова от своя страна им звънеше непрекъснато с молби, обещания и заплахи да не говорят нищо пред журналистите. Но хората, на които вече е преляла чашата от измите й, не я послушаха и бяха достатъчно честни, за да разкажат през какви премеждия преминават, по какъв начин са били вербувани от Дамянова, както и да изразят публично своята ярост и ненавист към нея за всичко, което им е причинила.  

Както писа ИНФОМРЕЖА, с бързи кредити предимно от кредитна къща „Сити Кеш“ - клон Гоце Делчев, са заробени от Христина Дамянова около 54 семейства.

Жените са работили в нейния шивашки цех повечето на черно и почасово с надници от 3 лева на час. Именно шивачките освен че са били принуждавани да теглят на Дамянова бързи кредити, за да останат да работят в цеха й, тя принуждавала и съпрузите на шивачките, техни близки и приятели да сторят същото.

Тя ни попълваше документите за кредитите, тя ни придружаваше да ги изтеглим и после прибираше парите заедно с документите от кредитните къщи“, разказаха новите потърпевши.  

„Как не те е срам да лъжеш, че си ми дала парите, как не те е срам да ме караш да лъжа пред журналистите, че всичко по моите кредити е внесено като всеки ден ми звънят да погасявам парите, които ти прибра и обеща, че ще ги погасиш след 15 дни.

Ето тук - на полето при село Дъбница, ти дадох последните 800 лева и ти напълних торбата с домати и краставици. Защо ме караш да лъжа журналистите! Ти не си и майка, децата ти страдат заради твоите измами и лъжи, аз ще ги взема и ще ги гледам като моите деца. Тези деца трябва да бъдат освободени от престъпната среда, в която се отглеждат и възпитават. Отдел „Закрила на детето“ трябва да се самосезира веднага и децата да ти се отнемат, защото ти не полагаш необходимите грижи като тяхна майка за тя“, редеше по телефона около половин час силно възбудената и възмутена Айше Саид, на която Дамянова се обади.

Христина каза, че била погасила кредите на Саид. А всъщност Айше е теглила и предала със съпруга ѝ кредити, изтеглени от 5 кредитни къщи. Сумата е 5000 лева, която всеки месец расте главоломно заради високите лихви.

„Тя работеше заедно със служителите на кредитните къщи, те също са в кюпа, няма защо да се оправдават, измамната схема е толкова голяма и жестока, че незабавно трябва да се самосезират компетентните органи в държавата, за да се спрат тези измами в Гоце Делчев и целия ни регион“, заяви още Айше Саид.

Христина Дамянова и до днес е кредитен консултант в „Сити Кеш“ - Гоце Делчев, потвърди лично тя пред ИНФОМРЕЖА, и още, че в качеството си на такава е набирала клиенти и е сключвала договори за бързи кредити.

Междувременно потърпевши споделиха, че от централата на кредитната къща в София вече е образувала дело срещу Дамянова за установени четири кредита с фалшифицирани документи.

В тази връзка ужилените шивачки се съмняват, че именно поради тези причина тя е отворила и шивашкия цех, за който е вземала да шият продукция на ишлеме от друга шивашка фирма в Петрич, която е работила за гръцка фирма.  

„На 74 години съм и съм тръгнал по полето да копая и да бера тютюн, за да изкараме със съпругата ми някакви пари да си плащаме ток, вода и др., защото всичко ни върви за погасяване на кредитите“, заявиха Джеват Пильов и Айте Бошнак от Сатовча.

Те са изтеглили няколко кредита от различни кредитни къщи в Гоце Делчев на обща стойност от 5 280 лева, който с лихвите са станали 12 000 и които семейството погасило като изтеглило голям банков кредит, който сега погасява всеки месец.  

„Не знам какъв им е проблемът на тези хора, почти всички са се подписали, че теглят бързите кредити и ползват парите за лични нужди. Аз съм и подписвала документите, и не знам сега какво искат от мен“, заяви Христина Дамянова относно кредитите на Айте Бошнакона и Джеват Пильов.  

„Да, тя ни караше да пишем, че теглим кредитите за лични нужни и ни прибираше парите, явно с това е искала да си върже гащите но няма да стане, това също е част от нейната измамна схема“, заявиха както двамата потърпевши от Сатовча, така и част от шивачките.

Сцени като в екшън филм наблюдаваха днес десетки жители на Гоце Делчев на площад „Македония“ след разгорещените спорове на полето край Дъбница.  

Христина Дамянова се съгласи да изложи своята версия пред журналистите, пристигна с двете си деца и започна да прави мимики на трите потърпевши шивачки, да заявят, че тя е покрила кредитите и те нямат претенции към нея. Това обаче взриви уж спокойната обстановка, последваха обвинения и обиди, а самият екшън завърши с бой между Христина Дамянова и Гюлфие Тахирова.  

 

Снимка: Infomreja.bg
Женски бой в центъра на Гоце Делчев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Айше Саид в лют спор с Дамянова по телефона, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Здр08:21 - 09.08.2018
А защо онази наперената Мима Пашалиика никъде неее споменавате,те работят заедно.Нее виновна само тази Христина.Я се разровете малко и ще разберете кой е карал !
Адиле20:38 - 08.08.2018
Хора,прогледнете тази"дама"не може да направи това сама,защо крият друтите имена и не търсят отговорност и от тях?!?
гошо220:18 - 08.08.2018
ама мноооого е грозна бе....тук и чувал не помага.....
Гошо20:12 - 08.08.2018
Правилно да се остри е, само долу да и се оставят косми.

FACEBOOK