Ванина Бозова от СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, сред финалистите в конкурс за есе на фондация "Българска памет"

Ванина Бозова - ученичка от 11. клас в СУ "Никола Вапцаров"

Ученичката от СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, Ванина Бозова, е отличена като финалист в конкурса за есе „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие”, организиран от Фондация "Българска памет".

Единадесетокласничката е сред общо 32-мата финалисти в надпреварата. Ванина Бозова работи под ръководството на Заприна Глушкова – учител по български език и литература в същото училище.

Финалистката - еинадесетокласничка от училището в Хаджидичмово, като финалист ще участва в XXI Есенен семинар на Фондация „Българска памет“ под наслов “Поколение Европа – новата вълна млади предприемачи”, който ще се проведе от 25. до 29. септември 2017 г. във Варна.

Събитието ще е в рамките на проект „Силна национална идентичност – силна европейска идентичност”. Отличените в семинара ще посетят и Европейския парламент в Брюксел по покана на българските евродепутати д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Владимир Уручев и Емил Радев.

Ръководството на СУ „Никола Вапцаров“ в лицето на директора Мариана Боянина и преподавателката на Ванина Бозова, Заприна Глушкова, заявиха, че искрено се надяват тя да е измежду отличените ученици и в още поредни и следващи инициативи на фондацията на д-р Милен Врабевски.

Отличната ученичка от елитното училище в Хаджидимово сподели, че е особено доволна и въодушевена и от това, че заедно с младежи с български корени от Украйна, Молдова, Македония и Западните покрайнини е имала прекрасната възможност да научи повече за българската история и да сподели собствения си опит за това как човек може да се чувства част от многообразието на съвременния свят, без да губи корените си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK