Награждават победителите в ученически конкурс за есе за Левски

Снимка: Вulgarianhistory.org

На 5 юни от 11.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще бъде официалното награждаване на победителите в конкурса за ученическо есе на тема "Времето е в нас и ние сме във времето", организиран от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград под патронажа на евродепутата Ангел Джамзбазки и със съдействието на Регионалното управление на образованието. 

Конкурсът се посвещава на 180 години от рождението на Апостола на свободата на България - Васил Левски. В него се включиха 62-ма ученици от 8 до 12 клас от училища в Благоевградска и Кюстендилска области.

Есетата бяха оценявани от тричленно жури по следните критерии: Добре подбрани аргументи и твърдения - максимален брой точки - 10; Оригинално и творческо представяне - максимален брой точки - 10; Способност за оценка и лична позиция - максимален брой точки - 10 и Стил и езикова култура - максимален брой точки - 10. Общо максималният брой точки, който можеше да събере един участник от един член на журито - 40.  

Журито бе в състав: Любима Димитрова - старши експерт по български език и литература в РУО - Благоевград; Зорина Николова - Евpoпeйcки инфopмaциoнeн цeнтъp на евродепутата Ангел Джамбазки в Благоевград и преподавател по философия; Илонка Белева - препадавател по български език и литература.

Най-висок брой точки от тримата членове на журито - 112, събраха учениците Бианка Радева от Профилирана гимназия "Пейо Яворов" и Иван Кънчев от Езиковата гимназия в Благоевград, след тях на второ място със 109 точки се наредиха Михаил Велев от НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград и Христина Христова от Езиковата гимназия в Благоевград, а на трето място със 106 точки е Васка Джурова от ПМГ "Яне Сандандански" - град Гоце Делчев.

Всички те ще получат като награда посещение на Европейския парламент по покана на евродепутата Ангел Джамбазки. Класираните на следващите места: Мария Атанасова, Николай Манолев, Саня Севдева, Моника Митова и Стоил Неделчев, ще получат грамоти и предметни награди.

Провокиран от темата, извън конкурса, есе изпрати и 31-годишният Борислав Димитров от София. Той работи в сферата на застраховането. Неговият мотив да участва е: "Убеден съм, че към личността на Васил Левски трябва да отдаваме почит като национален герой на България. Бих искал да Ви запитам, има ли възможност да изпратя свое есе извън регламента на конкурса, което да не се състезава с ученическите есета, с цел да споделя гледната си точка?". Макар че е извън регламента на конкурса, за проявената активност Борислав Димитров също ще получи награда от организаторите на конкурса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK