Спряха търга за тунел "Железница" на магистрала "Струма"

Снимка: Infomreja.bg

Процедурата за тунел "Железница", който е част от лот 3.1 от магистрала "Струма", е прекратена. Това съобщи в профила си във Фейсбук бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Несериозно и будещи недоумение звучат мотивите на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за прекратяване на изключително важния търг за ключовия приоритетен обект, финансиран със средства от ЕК. Осъзнават ли ръководството на АПИ и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството сериозността от прекратяване на процедура на стойност 250 млн.лв. и риска от голямо закъснение за изграждането на автомагистралата?" пита риторично Павлова.

Според нея това решение може да бъде фатално за окончателното изграждане на автомагистрала „Струма” и България да се наложи да загуби стотици милиони от Европа. Тя задава въпрос каква е причината за коренно сменената позиция на служебния министър Спас Попниколов, който беше разпоредил в края на февруари да има избран изпълнител на 31 март 2017 г.

"Липсва ли наистина документация по обществената поръчка, както това е посочено в самото решение за прекратяване? Означава ли това, че ръководството на АПИ не е създало необходимата организация за съхранение и опазване на документацията по търга? Има ли връзка тази липса на документация с промяната в състава на оценителната комисия предвид, че самият служебен министър преди да стане министър беше външен експерт в нея?

Дължи ли се това на смяната му с друг външен експерт и кой е той? Кой го предложи, по какъв начин е станала смяната, притежава ли това лице необходимата професионална експертиза да бъде член на оценителната комисия? Стефан Гайтанджиев ли е външният експерт и бил ли е част от ръководството на АПИ заедно с Пирин Пенчев по време на тройната коалиция, на която ЕК спря всички пари?", продължва с въпросите Лиляна Павлова, на които смята, че служебният министър Попниколов и цялото ръководство на АПИ дължат бърз и смислен отговор. 

Павлова посочва, че това ще бъдат и първите парламентарни въпроси към служебния министър Спас Попниколов в първия й работен ден като народен представител в 44-то Народно събрание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK