Съдят 19-годишна, запалила цигара с трева в заведение

Снимка: Infomreja.bg

Студентката е хваната и с амфетамини

Районната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Ю. (на 19 години) за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Около 4 ч. сутринта на 09.05.2019 г. обвиняемата Ю., която е студентка по философия в столичен ВУЗ, била в заведение „Папараци“ в гр. Благоевград. Седяла на маса заедно с Л., на когото споделила, че й се пуши марихуана и че носи такова вещество. Показала му объл стъклен буркан с надпис „Нутела“, в който имало зелена тревиста маса и 8 цигари с тютюн. За да го огледа по-добре, Л. го вдигнал високо, което станало достояние на седящите на другите маси в заведението.

Двамата свили цигара с марихуана, което направило лошо впечатление на околните. Един от свидетелите на случващото им направил забележка, след което подал сигнал на телефон 112.

Виждайки възмущението на лицата от съседните маси, обвиняемата Ю. прибрала буркана и свитата цигара с марихуана в дамската си чанта.

По повод постъпилия сигнал, на място в заведение „Папараци“ бил изпратен автопатрул по охрана на обществения ред. В момент, в който видяла полицаите, С.Ю. се изплашила и веднага отишла до тоалетната на заведението, където в казанчето скрила буркана с дрогата.

По време на извършване на проверката обвиняемата показала на служителите на реда съдържимото на дамската й чанта – цигарата с марихуана и синьо найлоново пликче с бяло прахообразно вещество – 1,05 грам амфетамин.

У седящия с нея на маса свидетеля Л. полицаите не открили забранени вещества, но той им заявил, че С.Ю. носела и стъклен буркан, в който имало марихуана. Тогава обвиняемата признала, че го скрила в дамската тоалетна.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK