Замръзнала преди 75 години двойка беше открита в Алпите

Снимка: bTV

Телата на швейцарски съпрузи, изчезнали по времето на Втората световна война, бяха открити в топящ се ледник, съобщава bTV.

На 15 август 1942 г. Марселен и Франсен Дюмолан изчезват безследно, докато пасат добитъка си в Алпите. Двамата най-вероятно загиват, след като падат в пукнатина на ледника Цанфлюрон.

С повишаването на температурите в последните години ледът започва да се топи. Така миналата седмица работник на близката ски писта намира телата на съпрузите. Заедно с тях са открити и множество вещи от техния багаж, както и документите им. 

След инцидента преди 75 години Марселен и Франсен оставят седем деца сираци. През всичките години обаче те никога не губят надежда, че ще открият родителите си.

Една от дъщерите, Моник Дюмолан, споделя пред швейцарски медии, че си спомня как денят, в който родителите ѝ изчезват, е бил слънчев и топъл.

Институтът за съдебна медицина ще направи ДНК тестове, за да потвърди самоличността на жертвите. Децата обаче са категорични, че това са родителите им.

Тленните останки на семейство Дюмолан са се съхранили добре, което ще позволи на наследниците им да ги погребат с подобаващо се уважение.

 

Снимка: CNN

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK