Заместник-министър Шишков: АМ „Струма“ ще бъде завършена, въпросът е кога

Снимка: Infomreja.bg

Той коментира темата със строежа на магистралата и проблемите, свързани с него

АМ „Струма“ ще бъде завършена, въпросът е кога. Не мога да си помисля обратното. Тя ще бъде завършена в следващия програмен период. За съжаление част от инфраструктурните проекти се бяха превърнали в политика, а според мен те са нужни на обществото.

Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Той направи инспекция на строителството на АМ „Струма“ и посети т.нар. железен мост над река Струма в центъра на Симитли. 

Това е важен обект, не само за местното население, но и има регионално значение. До края на годината трябва да бъде готов. Ще държим изкъсо процеса, ще наблюдаваме строителството, за да може да се похвалим навреме, с това, което се прави, заяви от Симитли Шишков.

Той коментира темата със строежа на магистралата и проблемите, свързани с него, както и установените нарушения по време на работата на служебния кабинет.

Проблемът е АМ „Струма“. Останах неприятно изненадан. Направили сме строителна проверка по документи и сме установили, че на три от местата има свлачища. На едното място (където свършва магистралата, непосредствено преди моста, веднага след кръговото кръстовище), заради свлачището, е спряно строителството на АМ „Струма“ преди година и половина. Чак сега в Агенция „Пътна инфраструктура“ са вкарани документи за укрепване на това свлачище. Проблемът е, че тунелът най-вероятно ще си спази срока – април да бъде готов, но от двете страни на тунела има свлачища, които към този момент не се работят и са предизвикали спирането на строежа, каза Шишков.

Той обясни, че другите две свлачища са след тунела.

„Това са проблеми, които са заминатани. Те чак сега започват да се решават – първо документално, това ще забави целият процес. Сега се подготвят документи, влизаме в есенно-зимния сезон, много трудно някой може да постави срок. След като документите бъдат оправени, ще има яснота кога този участък може да бъде завършен“, каза заместник-министърът.

Това дали проблемите са прикривани от МРРБ не е ясно, важно е по най-бързия начин да бъдат укрепени свлачищата и този участък да бъде пуснат. През останалата част от АМ се строи интензивно и ще има завършване в срок, допълни Шишков.

Истината е, че ще се опитаме максимално да печелим месец и ден да бъдат завършени бързо и качествено обектите, в рамките на закона. Очаква се след решение на МРРБ да се реши как ще се завърши трасето на АМ при Кресненското дефиле. Огромна част от магистралите са строени донякъде, завърши Шишков.

Той бе придружен от областният управител – Николай Шушков, кмета на Симитли – Апостол Апостолов, и шефа на ОПУ – Благоевград – Иван Кунев.

Заместник-министърът замина за Петрич. Той ще инспектира започващото обновяване на местното читалище „Братя Миладинови“, за което Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира близо 1,7 млн. лева. Договорът за това е сключен на 29 юни 2021 година и строителните дейности са финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK