Заместник-министър Ренета Колева ще участва в честването на 25-годишнина от обявяването на парк „Рила”

Снимка: НП "Рила"

Заместник-министър Ренета Колева ще участва в празничното честване на 25-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Рила” под мотото „25 години Национален парк Рила - 25 години предизвикателство за идните поколения“. Тя ще приветства гостите и служителите на парковата дирекция по повод юбилея.

Поканени са представители на държавната администрация и местната власт, неправителствени организации, учени и изследователи, образователни и културни институции, бизнес-партньори, медии.

Директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов ще представи постигнатите резултати и приоритетите в работата на дирекцията. В рамките на честването ще бъде обявен Четвърти Национален ученически конкурс за есе, стихотворение и разказ, рисунка и фотография “Национален парк Рила - познат и непознат”.

Със статуетки и почетни грамоти ще бъдат наградени партньори и личности, които имат принос за развитието на националния парк. Категориите са „Държавни институции“, „Образователни, културни и научни институции“, „Местен бизнес-предприемач“, „Медии и журналисти“, „Неправителствени организации“, „Приятели на Парка“, „Млад еколог“, „Личности“.

Събитието ще бъде на 24 февруари, петък, от 11.30 часа в зала № 5 на община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK