Йога на открито в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Десетки жители на Благоевград отбелязаха Международния ден на йогата. Те се събраха в парк „Бачиново“, където лицензирани инструктори представиха различни техники, които малки и големи упражняваха заедно.

Инициативата, в която Община Благоевград се включи, се провежда под егидата на Посолството на Индия в България. Участниците успяха да се запознаят с класическа йога, фитбол, насочена към деца и бременни, лечебна гимнастика, лечебна йога, пилатес, лечебна физкултура за деца и възрастни и гимнастика за бременни, Хата йога, йога за деца, пилатес.

Техниките бяха показани от Силвия Митринска, Даниела Коцева – Асоциация Кундалини Йога България, Жулиета Караджова, КТЦ „Живот без болка“, Ирена Танчева и Елена Самарджиева.

Йога е древна наука и начин на живот, открити и предадени от мъдреци и светци хилядолетия назад. Йога е била запазена през вековете в областта на Хималайските планини. Това е било възможно поради подходящата социална, културна и историческа обстановка в тези земи. Йога е система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума.

Йога е една от шестте индуитски философски школи, която приема медитацията за основно средство за постигане на освобождението. А днес, Йога е част от целия свят. През 2014 г. Общото Събрание на ООН единодушно прие декларация, че 21 юни ще бъде честван като Международен Ден на Йога.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK