Ансамбъл "Пирин" и Биг Бенд представят България и Благоевград в Загреб

Снимка: Infomreja.bg

Ансамбъл „Пирин“ и Биг Бенд ще представят Благоевград на изложение в столицата на Република Хърватска - Загреб.

 Събитието е част от програмата на посолството на Република България в Загреб, свързана с Председателството на страната ни на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. То е организирано съвместно с представителствата на Европейската комисия и Европейския парламент в Република Хърватия. „Ден на България в Загреб“ е името на мероприятието, което има за цел да популяризира страната ни.

Официалното начало ще бъде поставено от посланик Таня Димитрова, ръководителя на представителството на Европейската комисия в Загреб - Бранко Баричевич, ръководителя на представителството на Европейския парламент в Загреб - Виолета Станичич. Сред гостите на събитието ще бъдат кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметовете на Първомай и Садово.

Освен със своите емблеми на Благоевград в музикален и танцов аспект, Община Благоевград ще разположи свой щанд в сърцето на Загреб. На него, с материали ще бъде представен града и неговите забележителности във всички аспекти.

С музикално - танцова програма ще бъде отправен поздрав към присъстващите. Участие в него ще вземат Ансамбъл „Пирин“, Биг Бенд Благоевград, Детски хърватски хор и хърватската изпълнителка Петра Антулич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK