Зам.-ректорът на ЮЗУ подкрепи студентите, участва в бдение-протеста

Снимка: Infomreja.bg

На тазсутрешното бдение-протест присъства проф. д-р Антони Стоилов. Преди години на студентските протести, той бе единственият преподавател, който подкрепи колегите си в нелеката задача да отстояват правата и позициите си като „бъдещето на България“.

Разговорът с проф.Стоилов е във връзка с нелепия и трагичен инцидент с първокурсничката Фатиме. Стоилов коментира вече почернената ул. „Славянска“:

Още преди седмица на Академичен съвет стана дума за проблема, тъй като тук се лети с бясна скорост, не се спазват правила, тук са правилата на джунглата. И какво можем ние да поискаме? Искането ни като граждани е институциите най-после да започнат да работят, защото тези млади хора, тези студени са тук, но утре няма да ги има в България. Докато България не стане привлекателно място за живеене, докато институциите не започнат да работят нормално, тези хора ще си тръгват от страната ни.

Ще реши ли светофарът, който е така искан от студентите, проблемът с трафика и културата на шофьорите?

Светофарът би трябвало отдавна да е факт, но за съжаление българинът не спазва нищо.

Относно пешеходните пътеки, които се оказаха така проблемни в района на студентските общежития професорът коментира:

В разстояние на километър има две пешеходни пътеки и решението е поставянето на метални огради отстрани на тротоарите, за да не може всеки да пресича, където поиска. Второто необходимо е пешеходни пътеки. Трябва да се освободят улиците, не само тази, а в целия град. Има улици с по четири платна-две в едната и две в другата посока, но за движение са свободни само две платна, останалите са заети с паркирани автомобили.

Полицията ли трябва да си свърши работата?

КАТ няма да свърши работата, тъй като това е малък град и в него всички се познават.

Контролът над шофьорите да се засили или да се поправи манталитетът и на водачи, и на пешеходци?

Трябва да се поправи и контролът и манталитетът, но манталитетът се прави по-трудно от контрола.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK