Зам.-председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев подаде оставка

Шакир Аян, снимка: infomreja.bg, архив

Шакир Аян от гоцеделчевското село Брезница, който няколко мандата изпълнява длъжността заместник-председател на Общинския съвет в Гоце Делчев, подаде оставка. 

Решението на Аян бе обявено след края на днешното редовно заседание на местния парламент от председателя Ангел Гераксиев.

Гераксиев обаче не съобщи мотивите, поради които партийният функционер от квотата на ДПС в Общинския съвет напуска заемания досега пост.

Веднага след сесията тръгна мълвата, че оставката на Шакир Аян е вследствие на вътрешнопартийни конфликти в партията на Лютви Местан.

Появиха се и съмнения, че Аян е сдал ръководния пост под натиск. След заседанието той лаконично споделил пред свои колеги, че си тръгва наранен и разочарован. 

Според други коментари Аян, който е дългогодишен общински съветник от ДПС, в миналото лидер на местното партийно ръководство в село Брезница, а след това и председател на Общинския съвет на ДПС в Гоце Делчев, се оттегля от заместникпредседателския пост поради излизане в пенсия.

Очаква се на следващото заседание ДПС да представи нова кандидатура от квотата си за овакантеното от Аян място.

Вече се спряга името на общинския съветник Джелил Бошнак от Лъжница като евентуално предложение на ръководството на ДПС за заместник-председател на ОбС - Гоце Делчев.

 

Джалил Бошнак

КОМЕНТАРИ

Midju20:15 - 19.01.2015
kakvo stana s vuprosa na Midju?
breznica21:40 - 25.10.2014
Bai Gania nai posle
от брезница12:29 - 24.10.2014
Каде се ба тия уни и кадърни хора в брезница ама тия невалидни бюлетини не са от сме много умни и кадърни те са защото самочувствието ни е до небесата ама сме толкова неграмотни че даже и неможем да гласуваме.Гърменска община я оставете в едно Рибново каде го имаме за по назат от нас невалидните бюлетини са в пъти по малко ама ние нали сме много кадърни. Но така ще е погледнете едо село от сатовча там децата им учат за доктори икономисти инжинери и фармацефти, а ние в брезница знаем само нупчета и пубчета всички са се юрнали за даскали ама явно толкова си можем после ще им е криво че нямат работа "ами я и нашто детя е вишист ама нема работа" ами няма да имат то да няма хиляда училища и детски градини в брезница. ама иначе сме били много кадърни ха ха ха абее смешник мисли преди да пишеш истината си е истина колкото и да не искаме да си я признаем
23410:55 - 24.10.2014
Много добре. Но тази измислена длъжност трябва да се премахне. Интересно е, какви са задълженията на зам. председателя /освен лични/. Нека не се назначава човек на този "пост" и средствата, определени за заплати през оставащия период се пренасочат към други пера както се казва.

FACEBOOK