Зам.-областният управител Радослава Чеканска взе участие в заседанията на програмите за трансгранично сътрудничество

Снимка: ОА - Кюстендил

Заместник-областният управител Радослава Чеканска участва в двете заседания на съвместните комитети за наблюдение по програмите за трансгранично сътрудничество между България и Македония и България и Сърбия.

Българо-македонската среща се състоя в гр. Куманово, Македония, където бе разгледан и одобрен годишния доклад за 2015 година за изпълнение на програмата, както и резултати от проверката за административно съответствие и допустимост на проектите по Първата покана за набиране на проектни предложения за програмен период 2014 – 2020.

В заседанието участваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководителят на националния партниращ орган Мария Дузова, както и държавния съветник по европейска интеграция от страна на Македония Миела Мехмети – Петерсън.

На работната среща стана ясно, че предстои техническа оценка на проектите, както и оценка за допустимост от независими външни оценители.

Зам.-областният управител Радослава Чеканска посети и гр. Ниш, където бе проведено заседанието на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП  България - Сърбия 2014-2020 и Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Сърбия 2007-2013.

Заседанието бе ръководено от неговия председател Санда Шимич, заместник-директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия.

На срещата присъстваха и Негово превъзходителство г-н Ангел Димитров, посланик на Република България в Република Сърбия и г-н Едвин Сугарев, Генерален консул на Република България в Ниш.

Освен годишните доклади за изпълнение, бяха представени и резултатите от административните проверки и проверки за допустимост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK