Започна санирането на полицията в Благоевград, кметът и директорът на ОДМВР направиха първа копка (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Официален старт на дейностите по обновяване и модернизиране на сградите на полицията в Благоевград бе даден днес.

Въпреки обилния снеговалеж и минусовите температури церемонията не бе отложена и в двора на ОДМВР символична първа копка направиха кметът Атанас Камбитов и полицейският шеф Николай Хаджиев, а зам.-кметът Зорница Кралева лисна менче с вода.

Начинанието бе благословено от отец Андон Шавулев, който отслужи водосвет и поръси всички за здраве и късмет. Девойки от ДЮФА "Пиринска китка" пък раздадоха питка и мед.

Директорът на РДПБЗН-Благоевград, Георги Пармаков, служители на полицейската дирекция и на пожарната служба, както и цялото ръководство на Община Благоевград бяха сред присъстващите.

„Равносметката показва, че за последната година и половина сме реализирали проекти за 122 млн. лева по Националната програма за енергийна ефективност. Предстои да започнем работа и по сградата на Общината и по още около 10 жилищни сгради на стойност приблизително 10 млн. лева. Пожелавам на изпълнителите безпроблемна работа. Вярвам, че ще приключим всичко в срок“, каза кметът Атанас Камбитов и пожела успешна работа на строителите.

Проектът "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РУ-Благоевград” е на стойност 1 645 987 лв. Средствата са по ОП „Региони в растеж“ ‎2014 -2020 г. 

Срокът за приключването на строителните дейности е 12 месеца. След ремонта ще бъде постигната енергийната ефективност на сградите, които ще достигнат клас енергопотребление "В". Ще бъде осигурен и достъп на хора с увреждания.

Миналото лято бе прерязана лентата и на сградата на пожарната в Благоевград, която бе обновена за близо 600 000 лева.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK