Зам.-министър, кмет, областен управител и депутати прерязаха лентата на два санирани блока в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

С тържествен водосвет и официална церемония днес в Гоце Делчев бяха открити първите два санирани блока на улица "Бяло море" от общо осемте готови до момента многофамилни жилищни сгради, финансирани 100 % по националната програма за енергийна ефективност.

Градоначалникът Владимир Москов посрещна на ул. "Бяло море" заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областния управител Бисер Михайлов и заместника му Асим Адемов, както и двамата народни представители от ГЕРБ Георги Андонов и Даниела Савеклиева.

Всички заедно прерязаха лентата, а зам.-министър Нанков по стар бъларски обичай плисна менчето с вода за здраве на хората, които живеят в обновените жилищни сгради, на изпълнителите от строителната фирма на Георги Шапков, както и на местната управа, като пожела и успешната съвместна работа между кмета Москов, администрацията му, Областната управа и строителното министерство да продължи и в бъдеще, за да може повече хора да се възползват от правителствената програма и градът да стане още по-красив и привлекателен.

От своя страна градоначалникът Владимир Москов обяви, че още 22 сдружения на собствениците вече са подготвили документите си за саниране на многофамилните им жилищни сгради. Той допълни, че заявките на сдруженията продължават и до Нова година се очаква техният брой да надхвърли 30.

На днешното събитие присъстваха и много от живеещите в обновените блокове, които изказаха благодарността си към министъра на МРРБ Лиляна Павлова, към кмета Владимир Москов и към строителите за перфектно свършената работа. 

"Преминахме наистина през много трудности, но резултатът, който наистина днес ни радва, е налице. През цялото време на строителството бяхме заедно със строителите и майсторите и си помагахме взаимно кой с каквото може", споделиха доволни живеещите в блоковете „Кокиче“ и „Иглика" на улица "Бяло море" в Гоце Делчев.

„Ползвайте си всичко направено със здраве и го пазете, ползите ще ги усетите още тази зима, когато паднат драстично сметките ви за ток и се почувствате по-комфортно и спокойно в жилищата си", бяха думите към собствениците на заместник-министър Николай Нанков.

Той бе категоричен, че програмата ще продължи и през следващите години, като всяка следваща парламентът ще гласува за тази дейност по 1 милиард лева. 

"По-добра социална политика от тази на настоящото правителство, насочена към хората, здраве му кажи. Показахме и ще продължим да показваме, че не делим нито управниците на общини, нито хората. С кмета Владимир Москов работим прекрасно и ще продължим да го правим в името на българските граждани", подчерта Нанков.

Градоначалникът също благодари на жителите на първите две обновени сгради за търпението и коректното им отношение. "Хората от Гоце Делчев не се поддадоха на провокациите и затова в момента вече имаме 8 санирани жилищни сгради. Предстои обновяването на още 22 блока", заяви Москов, след което връчи на зам.-министър Нанков почетния знак на Гоце Делчев.

"В Гоце Делчев може да се види много добър модел на държавничество, при който са загърбени политическите пристрастия. Много хора не вярваха, че без пари може да се санират жилищни сгради и това се случи благодарение именно на уникалния държавнически модел", сподели на церемонията и депутатът Георги Андонов. 

На нея стана ясно още, че за всеки апартамент при санирането в Гоце Делчев държавата е вложила средно от 7 до 10 000 лева.

И двете санирани сгради, които днес бяха открити официално в Гоце Делчев, са с по два входа и с по 24 жилища или  общо 48 апартамента. Дейностите, които са извършени по санирането, са монтаж на нова ПВЦ дограма по апартаменти и общите части, топлинно изолиране на външни стени и покрив, хидроизолация и отводняване на покрив, ремонт на заземителна и мълниезащитна инсталация, ремонт на електроинсталация в общите части и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK