С дискусия отбелязаха Деня на хората с увреждания в Кюстендил

Снимки: ДВХФУ“ Ильо Войвода“ - Кюстендил

„Правата на хората с увреждания“ бе темата на кръглата маса, организирана от ДВХФУ“ Ильо Войвода“ - Кюстендил, по случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания.

Анелия Велинова – директор на дома, представи целта на инициативата, а бившата учителка Светла Петкова, която е един от над деветдесетте домуващи, припомни смисъла на отреждането на специален ден календара за  инвалидите. Тя бе и водеща на художествената програма, подготвена от участници в театралната група към дома.

В кръглата маса участие взеха социални работници от дома, домуващи и представители на неправителствени организации, чиято дейност е насочена към инвалидите. Заради това, че 3 декември се падна в неделя, на поканата за участие в дискусията не се отзоваха поканените представители на държавните и общински структури, свързани с хората с увреждания.

Анелия Велинова обяви, че от следващата година по проект в партньорство с неправителствена организация в дома ще бъде създадено социално предприятие, в което домуващите ще могат да изработват различни сувенири.

Щедри  дарители осигуриха обяда на хората за този ден. Да изрази своята съпричастност към хората с увреждания в Дом „Ильо Войвода“ дойде и кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK