Обсъждат въвеждането на по-строги мерки в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Преустановява се пряката работа с потребители в Дневните центрове

Преустановява се пряката работа с потребители в Дневните центрове за деца, младежи и възрастни с увреждания, ЦСРИ и ЦОП в Сандански.

Във връзка със зачестилите случай на COVID-19 на територията на община Сандански със заповед на кмета се преустановява пряката работата с потребители в Дневните центрове за деца, младежи и възрастни с увреждания, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа.

С цел опазване здравето и живота на потребителите на услугите се преминава в режим на извънредна епидемична обстановка, при който при възможност се предоставя електронна услуга.

Преустановена е дейността и предоставянето на мобилни почасови социално-здравни услуги в Катунско – Мелнишки район.

На заседание на Общински оперативен щаб се обсъжда и въвеждането на нови по-строги мерки за ограничаване разпространението на вируса.

В общината започнаха и съвместни проверки за спазване заповедите на министъра на здравеопазването за носене на маски на закрито.

Провеждат се засилени проверки за спазване на заповедите от съвместни екипи от РУ – Полиция, РЗИ и Общински инспекторат - Сандански. От началото на седмицата до днес са наложени 35 акта за нарушаване заповедта на министъра за носенето на маски на закрито.

Община Сандански осигурява и бактерицидни UVC лампи за всички детски градини и ясли!

Петдесет и две бактерицидни UVC лампи за вътрешна дезинфекция ще осигури община Сандански за всички групи в детските градини и яслите на територията на общината. Лампата е предназначена за допълнителна дезинфекция в помещенията и осигуряване на стерилна среда за децата и работещите.

Бактерицидните лампи се използват за обеззаразяване на въздуха и повърхностите в помещенията, като един от най-успешните методи за борба с инфекциите. Те ще бъдат използвани в извънработно време, когато децата са извън помещенията и под строг контрол, за да се подготвят помещенията за следващия работен ден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK