Децата до 4-годишна възраст - най-засегнати от грипа в Благоевград. Петрич и Сандански пред епидемия

Снимка: Thinkstock

Децата на възраст до 4 години са най-засегнати от грипа в община Благоевград, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

На второ място по брой заболели е възрастовата група - 5-14 години.

Както ИНФОМРЕЖА писа, заради рязкото завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип и достигане на епидемични стойности от понеделник - 22. януари, в община Благоевград ще бъде обявена грипна епидемия.

Децата ще излязат в принудителна ваканция от 22. до 24. януари /сряда/ включително. Предписанието е връчено на Регионалното управление на образованието, което от своя страна е уведомило всички директори на учебни заведения в общината.

В предепидемична обстановка са Петрич и Сандански, където броят на болните също расте. Засега в двете общини не се предвижда обявяване на грипна епидемия и през следващата седмица учениците ще имат нормални занятия.

Със свои предписания Регионалната здравна инспекция разпореди необходимите противоепидемични мерки в лечебните заведения на територията на община Благоевград.

Медицинският персонал трябва да работи с четирислойни марлени маски, спират се плановите операции и свижданията. Прегледите на фебрилно болните пък ще се извършват по домовете.

Временно се преустановява извършването на имунизации и реимунизации, детските и женските консултации, както и профилактичните прегледи, извършвани от общопрактикуващите лекари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK