"Мечтата" на село Лъжница се сбъдва

Снимка: Infomreja.bg, архив

Скоро в община Гоце Делчев ще отвори врати още една детска градина.

На новата придобивка ще се радват децата и техните родители в село Лъжница.  Откриването на градината  се забави заради лошите метеорологични условия, които не позволиха да бъде осъществено захранването на новопостроената сграда с електрическа енергия. Това, според уверението на електротехниците, ще стане през  следващата седмица.

Местните хора сами са избрали името на детското заведение – „Мечта“.  Вероятно така те искат да кажат, че най-после мечтата им да имат детска градина се сбъдва. През годините децата са били настанявани в две частни къщи, намиращи се в близост до училището.

Освен на детската градина, хората в Лъжница се радват и на наскоро направеното разширение на спортната зала. Към нея вече има  помещение за сватбени тържества. Така с общински средства е решен още един проблем на селото.

Задоволство изпитват лъжничани и от ремонта на стадиона. Докато се е строяла детската градина, той не се е използвал, тъй като заради близостта си до нея  е бил затрупан с пръст от изкопите. Сега вече е затревен отново и няма да се налага мачовете да бъдат играни в село Баничан.

В края на годината е била подобрена инфраструктурата в селото и чрез асфалтиране на една от улиците. Тази дейност ще продължи и през настоящата година, уверява кметът на Лъжница Заафер Койнаров.

 

КОМЕНТАРИ

ДПС09:41 - 25.01.2019
Е така, питай Минка, Венци, А-Строй и цялата му рода..............намажи си сега една филия с мас.
NEVROKOP06:21 - 25.01.2019
не само детска градина,ако трябва и джамия ще им направи тешовалията москов-идват избори...
До дпс18:11 - 24.01.2019
Как така аджеба с 1 200 000лв напраихте от нулата детска градина а в Дебрен само козметичен ремонт за 800 000лв
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK