"Пирогов" и болницата в Сандански договориха сътрудничество

Снимки: "Пирогов"

Над 400 деца от Сандаснки бяха прегледани този weekend от специалистите на Национална програма "Детско здраве-Пирогов".

10 детски специалисти по УНГ, ортопедия, хирургия, офталмология, урология, образна диагностика и кардиология изършиха високоспециализирани профилактични прегледи със специална апаратура, предназначена за диагностика в детска възраст.

Високопсециализираните прегледи се осъществиха съвместно с Община Сандански, като част от програмата на Кампанията "Детско здраве-Пирогов". Те преминаха при висок интерес от страна на местното население. Детските лекари прегледаха над 400 деца, основна част от които бяха от Сандански, като имаше и от Петрич. 

По време на среща между изпълнителния директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов, създателя на програмата д-р Асен Меджидиев и кмета на Община Сандански Кирил Котев се обсъди възможността за сътрудничеството между университетската спешна болница "Пирогов" и болницата в Сандански.

То предвижда през месец февруари екипът на НП "Детско здраве-Пирогов" отново да посети Сандански, за да проведе обща среща между представители на Пирогов, общопрактикуващи лекари от Сандански и родители. Целта е да се създаде по-добра координация и организация на бъдещото партньорство.

Освен това специалистите от двете болници ще бъдат в директна връзка, за да може да се осъществяват консултации и бързо, адекватно и навременно лечение на пациентите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK