Зам.-министър Анатолий Величков в Благоевград: Кампанията „Бъди войник“ е за душите и сърцата на нашите младежи

Снимки: МО

„През последната година и половина ръководството на Министерството на отбраната прояви воля и решимост за преминаване към модернизация и превъоръжаване на Българската армия. Но какво е танкът – огън, броня и войник-сърце! Днес кампанията е за душите и сърцата на нашите младежи. А един войник печели тогава, когато има кауза“.

С тези думи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков се обърна днес, 7 март, към жителите и гостите на Благоевград преди концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Събитието е част от националната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната.

„Когато младежите от моето поколение постъпваха в Българската армия, изпращанията се превръщаха в сватби. Ние отивахме в армията с убеждението за това, че честта и достойнството трябва да бъдат защитавани там – в артилерийските полкове, в бойната авиация и военния флот“, каза заместник-министър Величков.

Той припомни част от подвизите на българските войници и офицери в миналото и отбеляза, че военната професия дава много възможности за самоусъвършенстване и развитие.

В емоционалното си слово заместник-министър Величков се обърна към присъстващите с думите: „Нека България бъде в сърцата на всички нас!“

На концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили със специалното участие на ансамбъл „Пирин“ присъстваха представители на държавната и местната изпълнителна власт и множество млади хора.

По-рано днес в Благоевград се проведе информационна борса и показ на въоръжение, техника и оборудване на Сухопътните войски, които бяха посетени от стотици младежи.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави военнослужещите, които представиха Българската армия пред Благоевградската общественост.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK