Протестиращи се събират на пешеходно шествие в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Протестиращи се събират на пешеходно шествие в Кюстендил, което ще се проведе от 16. до 19. ноември в областния град.

Организаторите вече са определили и маршрут, който започва от Гаровия площад и преминава през площад „Велбъжд“, улиците „Демокрация“, „Васил Левски“ и „Цар Освободител“.

Крайната точна на пешеходното шествие е квартал „Върташево“ на Международния път Е871.

„С цел по-голяма част от хората да могат да се включат в протеста, той ще се проведе за времето от 16.30 до 22 часа. Използването на всякакъв вид маски и други с цел прикриване на лицето са забранени. Ние като организатори не носим отговорност при отклоняване от съответния горепосочен маршрут“, коментираха организаторите на пешеходното шествие.

От своя страна те уточняват, че по никакъв начин няма да се толерира насилие и вандализъм.

Основните искания на протестиращите са: промяна управлението на България в полза на гражданите, повишаване стандарта на живот, промяна социалната политика в полза на гражданите, намаляване броя на народните представители, увеличаване на минималната работна заплата и пенсиите, намаляване вноса на земеделска продукция и др.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 8 от протестиращите в Дупница бяха съставени актове заради затварянето на Главен път Е-79 в неделя. Други двама кюстендилци също отнесоха актове по Закона за личните документи.

От вчера вечерта в Дупница има засилено полицейско присъствие и жандармерия с цел не допускане на провокации и затварянето на пътища.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK