4 автомобила с незаконна дървесина задържаха за седмица край Разлог и Симитли

Снимка: ЮЗДП, архив

Четири автомобила, незаконно транспортиращи дървесина без контролна горска марка и превозен билет, задържаха само за седмица горските служители от Разлог и Симитли.

На 13 ноември в 22.00 часа при съвместна акция на горски и полиция на територията на ДГС-Разлог, е конфискуван джип „Исузу”, натоварен с 1.49 кубически метра строителна дървесина.

Три дни по-рано, отново в района на Разлог, е задържан „Опел Фронтера”, превозващ 0,5 кубически метра букови дърва за огрев. А на 6 ноември джип „Нисан Терано” е засечен да транспортира 1,20 куб. метра иглолистни дърва.

Други 1,32 куб. метра строителна дървесина от бял бор с дължина на секциите 1.20 метра, превозвани в лек автомобил „Фолксваген Пасат”, са задържани на територията на ДГС-Симитли.

Общо 741 проверки на обекти за дърводобив, превозни средства, ловци и риболовци са извършили служителите от териториалните поделения на ЮЗДП през изминалата седмица.

Съставени са 23 акта за незаконни дейности, свързани с транспортиране без контролна горска марка, без превозен билет и за нерегламентирана сеч. Задържани са 14 кубически метра обла строителна дървесина и 20,7 пространствени куб. метра дърва за огрев, каруца и два моторни триона.

Проверките на служителите на Югозападното държавно предприятие продължават, като обект на денонощни дежурства и засилен контрол остават районите с висока концентрация на нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

горски15:00 - 15.11.2017
Смехотворни количества дървесина. Гората поголовно се унищожава "законно".
Код за сигурност, въведете кода 2xa