Заловиха собственик на торент-тракер в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Спецакцията е на сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалното звено „БОП” в Благоевград

Служители от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП и колегите им от териториалното звено „Борба с организираната престъпност” в Благоевград проведоха спецакция за предотвратяване на незаконното използване на авторски произведения /музика, филми, софтуер и други/, без съгласието на правоносителите чрез торент-тракер.

В резултат на активната работа на антимафиотите бил установен собственикът, който е и администратор на торент-тракера. В хода на разследването на адрес в Благоевград са локализирани и иззети две компютърни системи и хардуерни устройства.

Установено е, че чрез тях се е осигурявал достъп на потребителите в Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите. Чрез торент-тракера се е предоставял неограничен достъп до най-новите и касови филмови заглавия, сред тях и български, като по този начин се нанасят огромни щети.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” за ограничаване на интелектуалното пиратство.

 

КОМЕНТАРИ

потребител12:45 - 10.02.2012
Лелеее колко голямо престъпление!!! Предлагам да го разпънем на кръст. Простотиииииииииии, но така пък се отвлича вниманието най-лесно и никой не забелязва покачването на цени нито кражбите на милиони от строителството на така необходимите ни магистрали.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK