Съдът призна за виновни двама полицаи, поискали подкуп

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението е извършено в Банско

Състав на Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Атанас Маскръчки, произнесе осъдителна присъда и наложи наказание на Иван К. и Спасимир Т.,  за  извършено от тях  престъпление искане и получаване на подкуп чрез изнудване, в качеството им на длъжностни лица.  

Делото стартира в края на януари 2021 г., а съдебният състав произнесе осъдителната присъда след три съдебни заседания.

Подсъдимият Иван К., е признат за виновен в това, че на 16.02.2019 г., около 01.15 ч. в Банско, на ул. “Иконом Чучулайн“, като младши инспектор, полицай в „Специализирани полицейски сили“ на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР - Благоевград, в съучастие като съизвършител с колегата си Спасимир Т., е поискал и приел от мъж от София 200 лв., за да не извика дежурен автопатрул по безопасност на движението, който да извърши тест за употреба на наркотично вещество.

На подсъдимия съдът наложи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 3 /три/ година и „Глоба” в размер на 1000 /хиляда/ лева, като изтърпяването на наложеното наказание  е отложено за срок 3 (три) години.

Освен това подсъдимият е лишен от правото да заема длъжности в системата на МВР за срок от 3 години, както и от правото да упражнява полицейска професия за срок от 3 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK