Заловиха млада шофьорка от Гоцеделчевско да шофира в нетрезво състояние, отнесе глоба от 600 лева

Снимка: Личен архив

Районен съд - Гоце Делчев постанови глоба от 600 лева и лишаване от правоуправление на МПС за срок от 7 месеца на К. М. от гоцеделчевското село Д. Магистратите оставиха не променено наказанието в успорваното наказателно постановление от Мачкова в частта му относно отнемането на 10 контролни точки.

Съдът в Гоце Делчев стигна до това си решение, след като измени първоначалното наказателно постановление на РУ - Гоце Делчев, според което наказанието на водачката е трябвало да бъде глоба в размер на 1000 лева, лишаване от правоуправление за срок от 11 месеца и отнемане на 10 точки.

На 01.05.2016 година около 05.35 часа осъдената К. М. е била спряна за проверка от полицейски патраул в Гоце Делчев на ул.“Дунав“, който установил, че водачката е употребила алкохол и е управлявала лек автомобил марка и модел “Ауди А4“ след употреба на алкохол, констатирано с техническо средство алкотест дрегер 7510 с  1.11 промила промила алкохол в издишаният въздух.

Смекчаващите вината обстоятелства довели до изменение на  наказателното постановление, издадено от началника на РУ - Гоце Делчев срещу К. М., съдийският състав обяснява, че по време на  разглеждания в съдебна зала казус водачката е признала, че е управлявала МПС след употреба на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK