Заловиха извършители на вадналски прояви в къта за отдих над Гоце Делчев

снимки: Община Гоце Делчев
Зачестяват вандалските прояви в крайградския кът за отдих, който бе изграден край язовирите над Гоце Делчев. 
Заловени са 6 непълнолетни лица – двама от село Борово и четирима от квартал "Средна" в Гоце Делчев, част от които са извършили посегателство върху общинско имущество на мястото – изпочупили са лампи и пейки, а други са се къпали в язовирите, което е опасно и абсолютно забранено. 
 
Нарушителите са задържани и отведени в Районно управление „Полиция“ Гоце Делчев, където са извикани и техните родители и настойници. За вандалските прояви и за къпането в забранени места се водят съответните преписки в полицията и в Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Гоце Делчев /ОКБППМН/. На родителите и настойниците на заловените лица ще бъдат наложени санкции – парични глоби. С непълнолетните нарушители се работи в Детска педагогическа стая и ОКБППМН.
 
Заради зачестилите прояви на вандализъм в крайградския кът за отдих и къпане в язовирите над Гоце Делчев, които се извършват предимно от непълнолетни лица от село Борово и гоцеделчевския квартал "Средна", в този район е поставена денонощна охрана, която ще следи за спазване на правилата и опазване на имуществото там. 
 
Освен това са определени служители на Общинска администрация-Гоце Делчев, които ще изпълняват постоянен контрол и ще следят за спазване на разпоредбите на Наредба № 1 в зелените площи, парка и зоните за отдих на територията на общината. Те ще наблюдават дали има нарушения на забраните за люпене на семки, замърсяване, драскане, чупене и други повреди на общинско имущество, чупене на фиданки, както и разхождане на кучета в забранените за това места. Нарушителите ще бъдат санкционирани в съответствие с разпоредбите на Наредба № 1 на Общински съвет – Гоце Делчев.
 
Във връзка с наближаващия край на учебната година и предстоящата ваканция родителите трябва да упражняват по-строг контрол върху децата. Не са редки случаите когато деца, оставени без надзор, се къпят на забранени места, а това крие огромен риск за живота им. 
 
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

жириновски20:35 - 10.06.2015
Учудвате ли се? Навремето свалиха от горите всички даалии,направиха ги граждани и до ден днещен ги култивираме,но уви.В кръвта им е да се напият,после да се натрепат и накрая да изпотрошат всичко наоколо!
гражданка11:16 - 10.06.2015
Е това вече е безсрамно ,кой възпитава тази вандалщина у децата защо родителите на учат децата си да уважават труда на другите и да се радват на всичко хубаво което е направено. Бива такова нещо прекрасет кът да отдих и за игра на децата .Най строги наказания на родителите верно те не са ги изпратили да чупят и вандалстват но това е плод на занижен родителски контрол , посят негативизъм у децата именно в семейството .Родителите заедно с отрочетата си да възстановят всичко и да им се наложат солени глоби . Май се налага освен възпитание на подрастващите да се предприеме и превъзпитание за родители . Жалки сме и докога .Публичност си трябва и линчуване .
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK