В Трето ОУ – Гоце Делчев, започват работа по два нови проекта

Снимка: Infomreja.bg

И двата са в началния етап на обучение

Трето основно училище "Братя Миладинови" спечели поредни два проекта. Единият е по Национална  програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ – модул „Музеите като образователна среда“.

В него ще участват ученици от вторите  класове с учители М. Канатова, К. Щранкова, Н. Лапчева и М. Василева.

Дейностите по проекта предвиждат посещение на исторически светини, музеи, черкви, родни градове на национални герои; изнасяне на виртуални уроци; провеждане на викторина и изложба; изработване на цветни карти; изработване и представяне на мултимедийни и електронни продукти.

Основните цели на проекта са свързани с обогатяване на представите за родината и нейното героично минало, изграждане на систематични знания за културно-историческото наследство на България и нейните природни забележителности, патриотично възпитание на учениците.

Другият одобрен проект е по Национална програма „Заедно в грижата за ученика”, модул 1 - „Осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците в началния етап чрез създаване на индивидуално портфолио“.

През учебната 2019/2020 г. учителките Пиргова, Москова,  Щранкова,  Канатова и Червенкова ще изработят  ученическо портфолио, което ще съдържа материали, отразяващи развитието на учениците по всички учебни предмети, техните таланти  и изявите им в извънкласните дейности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK