Каракачанов към Марешки: 5000 човека не е лесно да събереш за софра, а камо ли за охрана

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов: Ако Марешки иска да помогне, да дойде със списъците в МО

„Земи в Черноморец не са били обявявани за продажба“.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпрос във връзка с протест на жители на черноморското градче.

Той поясни, че в момента се извършва урегулация на имотите и изясняване на статута им, тъй като голяма част от имотите са с неясен статут или без документи.

„Моята политика е не да се подаряват имоти на общините, а те после да ги продават, а ако има инвеститорски интерес.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заедно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, главния секретар на МВР Ивайло Иванов и заместник-директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ старши комисар Стоян Иванов инспектираха граничната охрана в района на ГКПП Кулата и буферната зона с Гърция.

Тук бяха още и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на Бригадно командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев, областният управител Бисер Михайлов, директорът на ОД МВР Благоевград старши комисар Николай Хаджиев.

Той коментира и готовността на Веселин Марешки да изпрати 5000 доброволци при нужда да пазят границата.

"Точно толкова е недокомплектът в армията. Нека да ми даде списъците на тези 5000 човека, веднага ги пращам на лекарски преглед, след това минават обучение и ги вземам в резерва. Ако Марешки направи това, ще му бъда много благодарен. Иначе, няма как така да тръгнат с тоягите да охраняват границата. Ако Марешки иска да помогне, да дойде със списъците в МО. 5000 човека не е лесно да ги събереш на софра, а камо ли да охраняват граница", коментира Каракачанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK