Четвъртокласник от "Пирински стражи" изкачи връх Свещник с колело

Снимки: Клуб "Пирински стражи"

Училищен туристически клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” започна с изпълнението на плана си за летния сезон. 

Първият поход, който "пиринските стражи" осъществиха от предварителния си план за лятото, бе до връх Свещник (1975.4 м/н.в.) с част от групата на новоприетите членове от II, III и IV клас.

Не е тайна, че младите туристи обожават да предприемат походи до връх Свещник, който е емблематичен за тях. Повод да изместят по-рано изкачването на върха от предвиденото бе както желанието на най-малките участници в туристическия клуб да бъдат сред природата, така и подготовката и селектирането на тези, които ще имат възможността да изкачат връх Вихрен (2914 м) в края на месец юни. 

Членовете на „Пирински стражи” останаха верни на своите иновативни идеи и нестихващ борбен дух. Това бе доказано от Георги Шагов от IV клас, който изкачи Свещник със своя велосипед. Спускайки се, Георги изчакваше своите съученици и приятели, за да си направи с тях снимки ту на „Мурата”, ту на „Дългият чучур”.

Така Жоро стана единственият член на „Пирински стражи”, който е изкачил връх Свещник и слязъл от него – с велосипед.

Изненадите не спряха – малките туристи се завърнаха в Гоце Делчев два часа по-рано от предвиденото, поради техния ентусиазъм и липса на умора.

Всички участници в похода се насладиха на красотата, аромата на цветя и билки, които бяха като „море от цветове и прелест”, както каза един от второкласниците.

Не е случайно, че походът на стражите бе ден преди Еньовден – с това те поставиха не само началото на летните си приключения, но ясно заявиха, че са истински щастливци, за това че могат да бъдат сред красивата българска природа и че имат възможност да усетят лечебните ѝ сили.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK