Заложна къща в Гоце Делчев отнесе санкция от 1000 лева

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд измени наказателно постановление на директора на Регионалната дирекция към Комисията за Защита на потребителя, с което на собственика на заложна къща Д. Г. Ч. в Гоце Делчев след проверка  са били наложени две имуществени санкции по 800 лв. за нарушение по чл.6,ал.1 и  чл.19,ал.3 от  Наредбата за дейността на заложните къщи.

Изменението на санкциите касае тяхното намаляване от по 800 лева на по 500 лева всяка, тъй като съдебният състав е констатирал, че административно наказващият орган е наложил несъразмерно тежко наказание с извършеното деяние от собственика на заложната къща.

На 07.09.2017 г. служители на КЗП съвместно със служители на РУ-Гоце Делчев, извършили проверка в заложната къща на жалбоподателя, успорващ наказателното постановление в съда в Гоце Делчев. 

Проверката е установила, че в заложната къща няма помещение, в което да се съхраняват заложените вещи и всички заложени вещи са били без номера на заложния билет.

На място е бил съставен констативен протокол, който е бил връчен на  собственика на заложната къща, а в последствие се стигнало до издаване и на наказателно постановление с две глоби от по 800 лева за липсата на помещение за съхраняване на заложените и вещи и за това, че намерените заложени вещи са били без номера на заложния билет.

Решението на съда в Гоце Делчев по отношение на намалена санкция за констатираните нарушения в заложната къща на Д.Г.Ч. подлежи на обжалване пред Благоевградски окръжен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението и за двете страни.

 

КОМЕНТАРИ

12309:09 - 03.05.2018
Браво Мите. Прав си
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK