Залесяват и озеленяват входа на Разлог

снимка: Община Разлог, архив

Младежи от Разлог, в партньорство с БНР-Радио Благоевград, Oбщина Разлог и Държавно ловно стопанство „Дикчан“ възстановяват зеленината на входа на града. Стартът на кампанията ще бъде даден на 3 декември, събота, в 11 часа. Сборен пункт - входа на гр. Разлог. "Включете се и Вие! Направете по- красиво и по-зелено родното си място!", приканват от кметска администрация - Разлог.

Младежи от града, които се обучават по журналистика в най-слушаното радио на Югозапада - Радио Благоевград, сигнализираха преди време в любимата си медия, че вандали са изкоренили дръвчетата покрай обновения входен път на общинския център. Първата задача на младите репортери -да дадат гласност на проблема- вече е изпълнена. Те обаче не спряха до тук.

Подкрепени от кмета на общината, Красимир Герчев, младежите от Разлог решиха да засадят нови дръвчета в тъжно зейналите дупки покрай пътя.

Парнтьори в тяхната инициатива са БНР-Радио Благоевград и Държавно ловно стопанство „ Дикчан“-Саточва. Директорът на стопанството, инж. Пламен Поюков, лично се погрижи да бъдат осигурени достатъчно дървета от видовете Западна туя и Американски кедър, които ще бъдат засадени покрай пътя.

Амбицията на участниците е да поставят началото на мащабна залесителна и озеленителна кампания „Зелена България“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK