Една година без книжка и 1000 лева глоба отнесе шофьор от Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Професионален шофьор на тежкотоварен автомобил „ Камаз“ от Гоце Делчев с инициали И. П. М. отнесе сурово наказание, постановено му от Районния съд в Гоце Делчев.

Съдът го лиши една година без работа по професията му, без да зачете обжалваното от И.П.М. наказателно постановление на началника на РУ-Гоце Делчев.

В проведеното вчера заседание го потвърди като присъди лишаване от правоуправление за една година, 1000 лева глоба и отнемане на 10 контролни точки.  

На 14.09.2017 г. около 11 ч. на ул. „Стара планина” в Гоце Делчев служители на РУ спрели за проверка камаза.

Полицаите усетили осезаема миризма на алкохол, лъхащ от водача, поради което направили тест с техническо средство, което отчело положителен резултат 1,46 промила.

Установено било още, че водачът не носел книжката си и контролен талон към нея. Същият бил заведен в РУ-Гоце Делчев, където за констатираните нарушения му бил съставен акт, който водачът го подписал и прибрал дадения му втори екземпляр.

Бил му издаден и талон за медицинско изследване и бил отведен от полицейските служители в медицинския център, където му била взета кръв за химическа експертиза, отчела 1,08 промила алкохолно съдържание в кръвта на водача.

По отношение относно отнетите контролни точки, съдебният състав се е съобразил, че броя на същите е еднозначно определен в чл.6,ал.І,т.1 в наредба, поради което не подлежи на корекция от съда.

По несъмнен начин в хода на делото е доказано също, че жалбоподателят при извършената му проверка не е носил контролен талон и свидетелство за правоуправление на МПС, с което е извършил и нарушението по чл. 100, ал.1, т.1.

Решението на съда може да се обжалва пред Административен съд – Благоевград, с касационна жалба в 14-дневен срок от получаване на съобщението за постановяването му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK