Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско с участие на изложение в Горна Оряховица

Снимки: ПГЕЕ-Банско

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско със съдействието на Общината в курортния град взе участие в Третото национално изложение - конкурс „Младежко техническо творчество” в град Горна Оряховица.

Училището се нареди сред 50-те отбора с представители от техническите университети в Русе, Габрово, София, Химикотехнологичен и металургичен университет – гр. София, професионални гимназии по мехатроника, машиностроене, електроника, енергетика, електротехника, транспорт, роботика от цялата страна.

Учителите получиха възможността да участват в организирани дискусионни форуми и обучителни курсове.

Възпитаникът на ПГЕЕ - Георги Балев, под ръководството на инж. Димитър Денизов представи разработката „Цветомузикална мълния и светлинни ефекти”. Славка Балева се включи в  обучение по електроника и програмиране за PIC микроконтролери и обучение по роботика, насочени към бъдещето - роботика, мехатроника, ново покоение Индустрия 4.0.

Участниците от ПГЕЕ – гр. Банско, се представиха достойно и засвидетелстваха възможностите за развитие на професионалното образование. Форумът се превърна в своеобразна платформа за иновативни идеи, партньорства и добри практики, а науката и бизнесът се срещнаха за пореден път, за да си подадат ръка за нови бъдещи проекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK